Ďalšie dva LEGO® Harry Potter sety boli oficiálne ohlásené

Dva nové LEGO® Harry Potter sety boli oficiálne potvrdené z termínom 1. marec 2024. Pripájajú sa k už skôr ohláseným stavebniciam z čarodejníckeho sveta. Ak ste ich ešte nevideli, v tomto článku o nich nájdete všetky podrobnosti.

Nové sety nás zavedú tak do prvého filmu ako aj do filmu Harry Potter a Väzeň z Azkabanu. Prvý film reprezentuje všetkým fanúšikom dobre známy 76429 Hovoriaci triediaci klobúk. Z tretieho filmu v poradí nám LEGO® prináša Brickheadz postavičky 40677 Figúrky: Väzeň z Azkabanu.

Všetky LEGO® Harry Potter sety vychádzajúce v Marci 2024

LEGO® Harry Potter 76429 Hovoriaci triediaci klobúk

Tento unikátny pohyblivý klobúk z LEGO® kociek je splnený sen všetkých fanúšikov mladého kúzelníka. Model si postavíme z 561 kociek a dokonca v krabici nájdeme aj minifigúrku Harryho so zmenšninou triediaceho klobúka na hlave. Stavebnica sa pridáva k už v minulom roku ohláseným setom, ktoré spolu vychádzajú v oficiálnom LEGO® obchode už 1. marca 2024. LEGO® Harry Potter 76429 Hovoriaci triediaci klobúk má oficiálnu predajnú cenu 97,99 €.

Ešte pár slov pre tých, ktorí nie sú v čarodejníckom svete až tak zbehlí (pravdepodobne tu nikto takí nie je). Rokfortský triediaci klobúk sa používa na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej pri triedení prvákov do jednej zo štyroch fakúlt. Tento magický hovoriaci klobúk si každý prvák nasadí na hlavu a klobúk sa rozhodne, do ktorej z fakúlt študenta zaradí. Väčšinou podľa predpokladov a dovedností študenta akými sú múdrosť, šikovnosť alebo chrabrosť, avšak niekedy sa nechá klobúk prehovoriť :). Na výber sú štyri fakulty, Bystrohlav, Chrabromil, Bifľomor alebo Slizolin.

Asi ste si všimli nacenenie tejto stavebnice. Za skoro 100 € dostaneme iba 561 kociek? Takáto cenotvorba je už aj na LEGO® trochu zvláštna. Je tu ale jedna zaujímavosť, ktorá tento set mierne predražuje. Tou je zvuková kocka, ktorá oživuje tento model. Tá je umiestnená vo vnútri klobúka a aktivuje sa dvoma spôsobmi. Buď stlačíme špičku klobúka ale sa dá aktivovať zo spodu pri nasadení na hlavu. Po aktivácií sa ozve jeden z 31 prednastavených zvukov alebo teda viet. Podľa informácií sú rovnaké ako v originálnom znení z filmu takže sa pripravte na to, že Vás klobúk zaradí do jednej z fakúlt aj so svojím štiplavým komentárom. Okrem nahratých viet by mal klobúk vedieť zahrať aj známe melódie z filmov.

Podrobnosti

  • Číslo setu: 76429
  • Vek: 18+
  • Počet dielikov: 561
  • Počet minifigúrok: 1 (Harry Potter)
  • Dátum vydania: 1. Marec 2024
  • Oficiálna predajná cena: 97,99 €

Po dizajnovej stránke sa naozaj jedná o vynikajúco stvárnený model triediaceho klobúka. Jediné mínus vidím vo vyššej cene kvôli prítomnosti zvukovej kocky. Myslím si ale, že prítomnosť zvukových efektov z tohto setu robí niečo špeciálne, čo sme tu už dlho nemali. Tak čo, oslovila Vás táto stavebnica?


LEGO® Brickheadz Harry Potter 40677 Figúrky: Väzeň z Azkabanu

Stavebnica prichádza pri oslave 20. výročia filmu. Obsahuje päť figúrok ktoré vieme zložiť z 697 dielikov. Máme tu figúrky Harryho Pottera, Hermiony Grangerovej, Siriusa Blacka, Dementora a nakoniec jeleňa z kúzla Patronus. Každá z figúrok meria vyše 8 cm na výšku. Figúrky Harryho, Hermiony a Siriusa dokonca držia prútiky. Harry a Hermiona už v rámci série BrickHeadz vyšli takže nie sú až tak zaujímavé. Naproti tomu zberatelia figúrok si určite už brúsia zuby na Dementora, Siriusa a Patronusa.

Túto stavebnicu si môžete dopriať v oficiálnom LEGO® obchode od 1. marca 2024 za 48,99 €. Aj keď nie som zberateľom setov Brickheadz, ako fanúšik Harry Pottera ma táto stavebnica zaujala a hlavne Patronus a Dementor, ktorý sa vďaka priehľadnej kocke akoby vznáša nad zemou, sú vydarenými modelmi.

Podrobnosti

  • Číslo setu: 40677
  • Vek: 10+
  • Počet dielikov: 697
  • Počet minifigúrok: 0
  • Dátum vydania: 1. Marec 2024
  • Oficiálna predajná cena: 48,99 €


Nezabudnite, že 1.2.2024 do 14.2.2024 stále môžete dostať v oficiálnom LEGO® obchode valentínsky darček k nákupu LEGO® setov v podobe setu 40679 Krabička plná lásky pri nákupe za aspoň 75 €.


Ďakujem že kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pre všetky novinky z LEGO® sveta nezabudni sledovať náš Instagram a Facebook kde uverejňujeme pravidelne nové články!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *