LEGO® Ideas 21348 Dungeons and Dragons: Príbeh Červeného Draka

Nie, nejedná sa o prvoaprílový žart. Dlhoočakávaný 56-ty LEGO Ideas set 21348 Dungeons and Dragons: Príbeh Červeného Draka príde od predaja už 1. apríla pri oslavách 50-tich rokov najznámejšej stolovej hry na hrdinov (RPG).

Pre niekoho možno najočakávanejšia stavebnica tohto roka, ktorá prináša nostalgiu tém hradov a rytrierov 90-tych rokov späť. Na základe návrhu a od staviteľa menom Lucas Bolt a miernej úprave zo strany tímu LEGO® Ideas tu máme tento krásny set tvorený z 3745 dielikov. Jedná sa o prvý Dungeons and Dragons model z kociek LEGO®. To ale nie je všetko. Spoločnosť LEGO® potvrdila, že v septembri sa dočkáme aj Dungeons and Dragons zberateľskej série minifigúrok!

21348 Dungeons and Dragons: Príbeh Červeného Draka príde do oficiálneho LEGO® obchodu už 1. apríla kedy bude dostupný pre členov programu LEGO® Insiders (bývalý VIP program). Následne, od 4. apríla si ho môže objednať každý, kto je ochotný za stavebnicu zaplatiť nemalú čiastku 359,99 €. Pri uvedení stavebnice do predaja dostane pri nákupe každý aj špeciálny darček k nákupu v podobe setu 5008325 Mimic Dice Box.

Oproti pôvodnému fanúšikovskému návrhu sa zmenilo niekoľko vecí. Napriek tomu je fajn, že kostra modelu je skoro nezmenená a tak najväčšími zmenami sú zmeny farebné, hlavne čo sa týka farby draka a strechy hostinca. Ako vidíme aj pri porovnaní oboch modelov, ostala zachovaná tak veža s hradbami ako aj strom a drevený dom. Drak sa zmenil zo zeleného v návrhu na červeného vo finálnom modely. Dôvodou môže byť niekoľko ale faktom je, že sa zmenil aj názov setu v ktorom je zakomponovaný červený drak. Posledná viditeľná zmena je modro-fialová strecha domu, ktorá bola navrhnutá ako klasicky hnedá. Celkovo sa zdá, že pôvodný návrh bol viac ponurý a menej farebný, čo sa asi návrhárom z LEGO® nepozdávalo a preto pridali viac farebnosti.

Minifigúrky a príšery

V krabici nájdeme spolu 6 minifigúrok a niekoľko zaujímavých príšer. Dungeons and Dragons je hra na hrdinov a v tejto stavebnici nájdeme až štyroch rôznych. Máme tu Trpaslíka Klerika, ten pomáha svojej skupine prežiť každý boj. Ďalej je tu Gnómsky Bojovník, odborník na zbrane a brnenia, ktorý ochraňuje svojich druhov. Tretím do partie je Ork Zlodej, majster stratégie a zakrádania sa v tieňoch. Štvrtou hrdinkou je Elfská Čarodejnica, ktorá disponuje mágiou a kúzlami. Okrem nich dostaneme aj krčmára Ervana Soulfallena, Dragonborna Alexa Jadescalesa, dračie mláďa alebo kostlivca.

Minifigúrky a príšery

Samostatnou kapitolou je prítomnosť niekoľkých príšer a samozrejme je tu bájny Červený drak. Z príšer v krabici objavíme napríklad Sledovača (Beholder), Želatínovú kocku (Gelatinous Cube), Medveďosovu (Owlbear) alebo Beštiu (Displacer Beast). Ťahákom setu je nepochybne drak, ktorý sa po úprave zmenil zo zeleného na červeného. Zaujímavosťou sú jeho krídla, tie sú látkové.

Stavba

Samotná stavba sa skladá z niekoľkých častí. Je tu napríklad krčma, strom, hradby a bralo z ktorého vystupuje do výšky veža. Krčma alebo hostinec má otvárateľnú strechu pre lepší prístup do interiéru a tiež žalár v dolnej časti. Tak ako je zaujimavo navrhnutý exteriér, aj interiér kobky a hostinca je veľmi detailne spracovaný.

Podrobnosti

  • Číslo setu: 21348
  • Vek: 18+
  • Počet dielikov: 3745
  • Počet figúrok: 6
  • Dátum vydania: 4. apríl 2024 (1. apríl pre členov Insiders)
  • Oficiálna predajná cena: 359,99 €


Pri nákupe stavebnice 21348 Dungeons and Dragons: Príbeh Červeného Draka máte môžnosť získať exkluzívny darček k nákupu v podobe truhlice 5008325 Mimic Dice Box od 1. do 7. apríla 2024 alebo do vyčerpania zásob.

Navyše, fanúšikovia sa môžu tešiť aj na špeciálnu knižku potrebnú na hru Dungeons and Dragons, ktorá vznikla v spolupráci LEGO® Group a Wizards of the coast. Tá je dostupná po prihlásení v zóne LEGO® Insiders na stiahnutie ako digitálny produkt na stiahnutie zdarma alebo ako papierová knižka za 2700 Insiders bodov.


Navyše od 12. do 31. marca alebo do vyčerpania zásob môžete získať pri nákupe v oficiálnom LEGO® obchode až dva darčeky k nákupu LEGO® 40682 Jarný záhradný domček a 30688 Veľkonočný zajačik s farebnými vajíčkami. Všetky podrobnosti tejto ponuky som spísal v predchádzajúcom článku na tomto odkaze.


Ak si chcete pozrieť celý kompletný zoznam všetkých LEGO® stavebníc, ktoré vyšli v roku 2024, nájdete ho na tomto odkaze.


Kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pre všetky novinky z LEGO® sveta nezabudni sledovať náš Instagram a Facebook kde uverejňujeme pravidelne nové články!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *