Nové LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26 (vesmír) prichádzajú!

Prvé obrázky a informácie sa dostali von ohľadom novej, v poradí už 26-tej sérií LEGO® zberateľských minifigúrok, tentokrát s vesmírnou tématikou. Rok 2024 je pre spoločnosť LEGO® rokom vesmíru. Po silnej náloži nových LEGO® vesmírnych stavebníc prebiehajúc v rôznych LEGO® témach je fajn, že spoločnosť LEGO® prinesie vesmírnu tému aj do celej série nových zberateľských minifigúrok.

Nie je to prvýkrát, kedy LEGO® predstavilo celú kolekciu zberateľských minifigúrok z jednej témy. Napokon, mali sme tu už Harry Potter minifigúrky, Simpsonovci, Marvel a ďalšie. To sú ale témy s početnou fanúšikovskou základňou. Otázka je, či aj vesmírne minifigúrky majú dostatok fanúšikov aby sa mohli radiť k úspešným sériam. Vesmírne LEGO® stavebnice boli v kurze v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, takže starších AFOL zákazníkov si určite nájdu. Neviem len, či aj mladší stavitelia narodený po roku 2000 budú mať rovnakú túžbu za vesmírnymi figúrkami.

LEGO 71046 Zberateľské minifigúrky
LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26

Znovu bude k dispozícii 12 zaujímavých charakterov od rôznych mimozemšťanov, astronautov a robotov, dokonca tu nájdeme aj obľúbené vesmírne bábätko, tentokrát v ružovej. Na dostupných fotografiách je vidieť, že sa séria 26 podarila a ponúka výborný mix medzi nostalgiou stavebníc minulých, novými zaujímavými nápadmi do budúcna a tiež zábavnými novinkami z kociek LEGO®.

LEGO 71046 Zberateľské minifigúrky
LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26

LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26 prídu oficiálne do LEGO® obchodov od 1. mája ale samozrejme už sú informácie od ľudí, že v niektorých obchodoch sa nachádzajú aj niekoľko týždňov pred oficiálnym zahájením predaja. Oficiálna predajná cena bola stanovená na 3,99€ za krabičku. Krabičky sa už tradične predávajú po jednom, ale ak chcete mať záruku, že dostanete každú z dvanástich jedinečných minifigúrok, môžete si zaobstarať aj kompletnú krabicu 36-tich krabičiek v niektorom z neoficiálnych obchodoch.

LEGO 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26
LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26

Dobrou správou je, že bude možné tak ako pri LEGO® 71045 Zberateľské minifigúrky séria 25, skenovaním kódu na boku krabičky zistiť presne, ktorú figúrku krabička obsahuje. Nebude teda potrebné jednotlivé krabičky otvárať a nechávať za sebou spúšť v podobe roztrhaných krabičiek a vypadnutých minifigúrok. Na internete je dostupných niekoľko rôznych skenerov, poprípade si môžeme stiahnuť aplikáciu do telefónu, cez ktorú kód oskenujeme.

Overená je napríklad adresa minifigscanner.com na ktorej fungujú všetky kódy aj z 26-tej série. Tá sa dá použiť bez sťahovania aplikácie iba cez browser a funguje ako na telefóny Apple, tak aj na Android. Stačí iba aktivovať skener, a cez fotoaparát zamieriť na veľký QR kód, ktorý je umiestnený na boku krabičky.

LEGO 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26
LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26

Prikladám aj fotografiu všetkých nových minifigúrok zo série 26 aj s kódmi na identifikáciu. Druhá fotografia obsahuje váhu každej minifigúrky takže ak je ešte niekto, kto preferuje identifikáciu cez hmotnosť krabičiek, môže sa inšpirovať cez obrázok.

Zoznam minifigúrok zo série 26

  • Mutant Blacktron – váha 17,09g
  • Prieskumníčka ľadovej planéty – váha 19,56g
  • Podvodník – váha 16,5g
  • Robotický komorník – váha 17,52g
  • Mimozemšťan Beetlezoid – váha 17,7g
  • Retro vesmírna hrdinka – váha 18,0g
  • Sestrička android s vesmírnym bábätkom – váha 17,1g
  • Fanúšik v kostýme lietajúceho taniera – váha 17,5g
  • Powerliftér M-tron – váha 19,49g
  • Mimozemšťan turista – váha 16,24g
  • Orion – váha 17,32g
  • Astronaut na prechádzke vesmírom – váha 21,0g


Mutant Blacktron

Mutant Blacktron
Mutant Blacktron

Mutant Blacktron pochádza z jednej z prvých skupín Blacktron II, ktorá bola predstavená v roku 1991. Minifigúrka zachytáva klasickú minifigúrku Blacktron, tentokrát ale zmutovanú. Ľavá strana minifigúrky je Blacktron postava, zatiaľ čo pravá strana má zmutovanú zelenú nohu s pazúrmi, dve zelené ruky so zbraňami a hlava je tiež poznačená mutáciou. Zaujímavá minifigúrka, ktorú ocení každý dlhoročný fanúšik vesmírnych LEGO® stavebníc.


Prieskumníčka ľadovej planéty

Prieskumníčka ľadovej planéty
Prieskumníčka ľadovej planéty

Ďalšia minifigúrka odkazujúca na obľúbenú tému z minulosti Prieskumníci ľadovej planéty. Dizajn minifigúrky obsahuje brnenie, helmu s oranžovým priezorom a taktiež rozpoznateľnú oranžovú motorovú pílu. Pod helmou zistíme, že sa jedná o prieskumníčku – ženu. Doplnkom je tiež možnosť vystavenia bez prilby s červenými krátkymi vlasmi. Ako bonus sa v krabičke nachádza aj jej spoločník tučniak.


Podvodník

Podvodník
Podvodník

Podvodník je zaujímavou postavou v novej 26-tej sérií minifigúrok. Jedná sa o minifigúrku, ktorú ovláda zelená mikrofigúrka. Figúrke môžeme otočiť hlavu, z jednej strany má normálnu tvár a z druhej strany vidíme obrázok tvora, ktorý ju ovláda. To, že sa nejedná o človeka, nám ukazujú skrutky rozmiestnené po celom tele robota, dokonca aj na tvári. Na hlave má blond vlasy a na vrchu aj anténu kvôli signálu.


Robotický komorník

Robotický komorník
Robotický komorník

Ďalšia zaujímavá postavička je Robotický komorník. Pre mňa asi najlepšia minifigúrka z novej série. Zaujímavá hlava s perfektným výrazom osadená do zelenej gule, robotické telo navyše so zaujímavými „nohami“. V rukách drží hrniec s bielou hmotou a metličku. Táto minifigúrka je ideálna na vystavenie a pre mňa je veľmi milým prekvapením.


Mimozemšťan Beetlezoid

Mimozemšťan Beetlezoid
Mimozemšťan Beetlezoid

Najzaújimavejšou časťou tohto mimozemšťana je určite jeho hlava s kusadlami na prednej strane. Niečo také unikátne už asi tak skoro v LEGO® setoch neuvidíme. Mimozemšťana majú evokovať aj ružové pazúry na jeho nohách a plát na zadnej strane, ktorý pripomína chrobáka. Ďalšia mimoriadne zaujímavá minifigúrka, ktorá vyčnieva pre svoj unikátny dizajn.


Retro vesmírna hrdinka

Retro vesmírna hrdinka
Retro vesmírna hrdinka

Retro vesmírna hrdinka má určite najkrikľavejšiu farebnú kombináciu z nových minifigúrok. Nájdeme na nej celú paletu farieb ako tyrkysová, ružová, fialová a zlatá. Jej hlava je rovnako ako oblečenie farebne zladená s výrazným líčením na tvári. Navyše tu máme aj malého buldočka, ktorý farebne ladí so svojou paničkou, keďže má ružové oči. Môžeme iba hádať, čo drží figúrka v ruke, či sa jedná o vesmírny fén alebo nejaký druh zbrane.


Sestrička android s vesmírnym bábätkom

Sestrička android s vesmírnym bábätkom
Sestrička android s vesmírnym bábätkom

Treba niečo dodávať pri pohľade na túto minifigúrku viac ako že tam máme rozkošné vesmírne bábätko? Tak ako pri téme Star Wars všetkých pobláznil malý Grogu (alias Baby Yoda), tak aj vo vesmírnej téme máme malé bábätká v rôznych farebných odtieňoch. Tentokrát prichádza ružové vesmírne bábätko, ktoré bude určite ťahákom a naobľúbenejšou minifigúrkou z novej série. Netreba ale zabudnúť ani na robotickú sestričku. Oblečená je v mundure s logom nemocnice a v ruke drží fľašku s mliekom pre malého. Jej vlasy a oči majú zaujímavý odtieň modrej a výraz jej tváre je naozaj výrazom androida.


Fanúšik v kostýme lietajúceho taniera

Fanúšik v kostýme lietajúceho taniera
Fanúšik v kostýme lietajúceho taniera

Asi jedna z menej zaujímavých figúrok zobrazujúca čierne telo s hviezdami a zelenou hlavou, ktorá mi pripomína postavu z filmu Maska. Na hlave má lietajúci tanier s priesvitnou kupolou. Viac asi o tejto minifigúrky nie je čo povedať.


Powerliftér M-tron

Powerliftér M-tron
Powerliftér M-tron

Ďalší odkaz na LEGO® vesmírnu tému z minulého tisícročia, tentokrát s názvom M:Tron. Tá sa vyrábala od roku 1990 do roku 1993, kedy ju nahradila téma Blacktron. Minifigúrka je v skafandri s originálnymi farbami červeno-čiernej kombinácie s logom M:Tron. Na chrbte má zavesený batoh so zaujímavým mechanizmom, ktorý drží v ruke. Nevieme presne, o čo sa jedná, ale mohla by to byť hydraulická ruka, ktorá pomáha zdvíhať ťažké predmety z povrchu planéty. Táto minifigúrka je hlavne pre pamätníkov vesmírnych stavebníc, no pre mňa sa jedná o veľmi obyčajne spracovanú figúrku.


Mimozemšťan turista

Mimozemšťan turista
Mimozemšťan turista

Dizajn tejto minifigúrky ma naozaj dostal. Hneď ako som ho prvýkrát uvidel, spomenul som si na seriál Futurama. Sivý mimozemšťan oblečený do plážových šortiek, havajskej košele a trička „Milujem Zem“, s tyrkysovým klobúkom a fotoaparátom v ruke. Ak by ste si mali kúpiť iba jedinú minifigúrku z 26-tej série, choďte do tohto!


Orion

Orion
Orion

Ťažko identifikovať, čo vlastne predstavuje minifigúrka Orion. Strieborné brnenie na trupe, priesvitné elementy rúk, nôh a vlasov. V ruke priesvitný kyjak a v druhej nádherný štít s potlačeným obrázkom súhvezdia Orion. Naozaj unikátny a špeciálny dizajn. Ako sa Vám páči?


Astronaut na prechádzke vesmírom

Astronaut na prechádzke vesmírom
Astronaut na prechádzke vesmírom

Tak a nakoniec asi najnormálnejšia figúrka z novej série je Astronaut na prechádzke vesmírom. Naozaj veľmi vydarený astronaut. Na hlave má helmu so zlatým priezorom a na chrbte kompletnú výbavu na prežitie vo vesmíre. Batoh obsahuje trysky na pohon aj s ovládacím panelom a vo vrchnej časti aj kameru a svetlo. Pre všetkých milovníkov vesmíru a astronautov je to jasná voľba.


LEGO® 71046 Zberateľské minifigúrky séria 26 budú dostupné v oficiálnom LEGO® obchode od 1. mája 2024 za cenu 3,99€.

Ak chcete vedieť, ktoré nové stavebnice vyšli a vychádzajú v roku 2024, ich kompletný zoznam nájdete na tomto odkaze.

Nezabudnite že LEGO® 30666 Darčekové zvieratká a Šípková Ruženka a lesné ihrisko môžete získať v termíne od 15. do 29. apríla pri nákupe niektorej stavebnice z tém LEGO® Friends, LEGO® Animal Crossing, LEGO® Disney Princezné, LEGO® Creator 3v1 alebo LEGO® Dreamzzz v hodnote aspoň 50€.


Kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pre všetky novinky z LEGO® sveta nezabudni sledovať náš Instagram a Facebook kde uverejňujeme pravidelne nové články!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *