LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama príde do ponuky v auguste 2024

Ďalšou LEGO® Star Wars novinkou v mesiaci august je v poradí už niekoľký model z epizódy 6, ktorý zachytáva scénu na púštnej planéte Tatooine. LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama si môžete objednať v oficiálnom LEGO® obchode od 1. augusta 2024 za cenu 79,99€.

LEGO Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama
LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama

Novinka konečne po rokoch prináša Sarlaccovu jamu v obstojnej veľkosti. Mnoho fanúšikov vyčítali starším stavebniciam že Sarlaccova jama nebola spracovaná dostatočne dobre. Na druhú stranu v novom sete sa nenachádza Jabbova loď takže zostalo viac kociek na spracovanie jamy. Bohužiaľ ako už je v nových setoch zvykom, počet dielikov neodzrkadľuje cenu stavebnice. Tá je naozaj dosť premrštená, veď za bezmála 80€ dostaneme iba skromných 558 dielikov.

LEGO Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama
LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama

Minifigúrky

Novinka určite boduje pri pohľade na minifigúrky. Obsahuje päticu obyčajných minifigúrok. Nájdeme tu Luka Skywalkera s minuloročným novým modelom vlasov a Hana Sola s tiež pravdepodobne novým dielikom vlasov a s prižmúreným výrazom tváre. Ďalej je prítomný Chewbacca, ten je v podstate bez zmeny oproti ostatným setom v ktorých sa vyskytuje. Za mňa je výborne spracovaný Lando Calrissian zamaskovaný za strážcu.

Asi najväčším sklamaním je minifigúrka Boba Fetta. Ten je spracovaný dobre, bohužiaľ mu chýba plášť, ktorý má mať na ľavom pleci, takže scéna nie je úplne presná. Za uvedenú cenu by som privítal aj figúrku jedného zo strážcov, s ktorým bojoval Lando na skife. Predsalen obrázok na zadnej strane krabice vyzerá divne, pretože Lando padol zo skifu kvôli tomu, že so strážcom bojoval. Tu je nakreslené že padá sám od seba a to sa mi naozaj nepáči.

LEGO Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama
LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama

Posledná šiesta minifigúrka sa v scéne z filmu neobjavila. Jedná sa o v poradí šiestu exkluzívnu zberateľskú minifigúrku k 25. výročiu LEGO® Star Wars. Minifigúrka Nien Nunba sa dodáva s podstavcom s logom 25 rokov LEGO® Star Wars. V poradí šiesta špeciálna minifigúrka sa pridáva ku tohtoročným zberateľským minifigúrkam Darth Malaka, ARC troopera Fivesa, Cal Kestisa, Sawa Gerreru a mladej Princeznej Lei.

Minifigúrka Nien Nunba
Minifigúrka Nien Nunba

Samotná stavebnica sa mi naozaj páči a pravdepodobne si ju nenechám ujsť. Aj keď by som nerád zaplatil plnú sumu. Snáď sa bude dať zohnať na alze alebo v inom našom obchode sa rozumnejšiu cenu.

Ako som už spomínal, v krabici dostaneme asi najlepšie spracovanú jamu so Sarlaccom. Máme tu jeho hlavu, ktorá sa otvára a tak ukazuje ústa. Do nich môžeme hodiť minifigúrku Boba Fetta. Okrem úst sú tu aj Sarlaccove chápadlá. Ich pohyb môžeme ovládať pomocou mechanizmu s páčkami.

LEGO Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama
LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama

Aj skif je spracovaný veľmi pekne a to napriek tomu, že je trochu menší ako v predchádzajúcich stavebniciach. Nájdeme tu vysúvaciu dosku, z ktorej chceli zhodiť Luka do jamy, ale tiež zábradlie, z ktorého Lando a Han takmer spadli. Zaujímavým detailom sú priehľadné piliere, na ktorý skif stojí. Škoda, ak by boli vyššie, mohli sme si vytvoriť scénu z filmu. Takto vedľa seba je vidieť, že skif je veľmi nízko nad jamou Sarlacca.

LEGO Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama
LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama

Podrobnosti

  • Číslo setu: 75396
  • Vek: 9+
  • Počet dielikov: 558
  • Počet minifigúrok: 6
  • Dátum vydania: 1. august 2024
  • Oficiálna predajná cena: 79,99€

LEGO® Star Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama je naozaj veľmi vydarený set, jedine jeho cenovka môže niekoho odradiť. Podľa neoverených informácií príde tento rok aj nový model Jabbovej lode a to dokonca z Ultimate series kolekcie (UCS). Ak to tak naozaj bude, tento set bude ideálnym doplnkom ktorý bude potrebný na vytvorenie autentickej filmovej scény. LEGO Star® Wars 75396 Púštny skif a Sarlaccova jama vychádza v oficiálnom obchode 1. augusta aj s ostatnými LEGO® Star Wars novinkami za cenu 79,99€.


Nezabudnite, že do 7.7.2024 stále môžete získať darček k nákupu v podobe stavebnice LEGO® 40689 Oslavy s ohňostrojom pri nákupe stavebníc a iného tovaru v hodnote aspoň 85€. Viac informácií o tomto darčeku nájdete tu.

Ak chcete vedieť, ktoré nové stavebnice vyšli a vychádzajú v roku 2024, ich kompletný zoznam nájdete na tomto odkaze.

Kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *