LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney oficiálne predstavená

LEGO® nám dnes pripravilo prekvapenie keď oficiálne odhalili ďalší LEGO® Ideas set v roku 2024 s poradovým číslom 59. Všetkými už očakávaný Halloweensko-vianočný model LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney.

Novinka príde do ponuky oficiálneho LEGO® obchodu už 3. septembra 2024 pre členov programu LEGO® Insiders (registrácia je bezplatná) a od 6. septembra pre všetkých za cenu 199,99€. Set bol inšpirovaný fanúšikovským dizajnom od dizajnéra menom Simon Scott, ktorý bol vybraný do produkcie.

Stavebnica zobrazuje kultové scény z filmu Tima Burtona z roku 1993 a ukazuje nám tri ikonické lokácie známe z filmu. Nájdeme tu Špirálový kopec, dom Jacka Skellingtona a radnicu v Halloweentowne. Model sa skladá z celkového počtu 2193 dielikov a obsahuje tiež 8 minifigúrok.

LEGO Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney
LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney

Minifigúrky

V stavebnici nájdeme spolu 8 minifigúrok. Máme tu samozrejme Jacka Skellingtona a Sally, ale aj Santa Clausa, Locka, Shocka, Barrela. Okrem toho tu nájdeme aj psa Zera a figúrku starostu postavenú z kociek s dvoma tvárami.

LEGO Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney
LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney
LEGO Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney
LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney

Stavebnica

LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney sa v podstate skladá z troch jedinečných diorám, ktoré môžeme vystaviť separátne. Najlepšie ale vyzerajú spojené do jedného veľkého setu.

1. Špirálový kopec

Špirálový kopec
Špirálový kopec

Asi najpamätnejšia lokácia z filmu je Špirálový kopec, na ktorom stojí Jack a Sally pri splne mesiaca. Pod nimi vidíme cintorín aj s náhrobkami a halloweenskou výzdobou v podobe tekvíc. Dizajnéri použili na stvárnenie mesiaca v splne látkový žltý element.

2. Radnica v Halloweentowne

Radnica v Halloweentowne
Radnica v Halloweentowne

Druhým samostatným modelom je radnica aj so zaujímavou fontánou v prednej časti. Na radnici nesmie chýbať rečnícky pult, na ktorom mal Jack svoj prejav.

3. Dom Jacka Skellingtona

Dom Jacka Skellingtona
Dom Jacka Skellingtona

Poslednou časťou setu je dom hlavného hrdinu Jacka Skellingtona. Ten obsahuje dve miestnosti v interiéri a pod strechou aj schovanú povalu. V spodnej malej miestnosti vidíme ozdobený vianočný stromček. Na poschodí nájdeme miestnosť s rôznymi doplnkami a s tabuľou s plánmi na Vianoce.

LEGO Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney
LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney

Porovnanie s originálnym návrhom

Na obrázkoch si môžeme pozrieť, ako veľmi sa finálny LEGO® set líši od odklepnutého návrhu od fanúšika Simona Scotta. Obidve stavebnice zobrazujú tri lokácie z filmu ale každá k ich dizajnu pristúpila trochu inak. Originálny návrh bol trochu komplikovanejší a je vidieť, že LEGO® dizajnéri toho veľa okresali a zjemnili dizajn.

Simonov návrh počítal s približne 2000 dielikmi, a jeho návrh vynikal svojou výškou a šírkou. Celkovo pôsobí na pohľad väčším dojmom. Napríklad Jackov dom bol navrhnutý skoro tri krát tak vysoký ako radnica. V novej stavebnici je iba asi o polovicu vyšší.

Zatiaľ čo v Simonovom návrhu bol mesiac iba ako pozadie k stavebnici, LEGO® dizajnéri si dovolili zakomponovať ho v látkovom prevedení na Špirálový kopec. Dôležité ale je, že vo svojej podstate sa jedná o verné zobrazenie návrhu za ktorý hlasovalo cez 10 000 ľudí a tak dosiahli jeho prenesenie do sveta LEGO® kociek.

Podrobnosti

  • Číslo setu: 21351
  • Vek: 18+
  • Počet dielikov: 2193
  • Počet minifigúrok: 8
  • Dátum vydania: 3. september 2024 pre členov Insiders, 6. september pre všetkých
  • Oficiálna predajná cena: 199,99€

LEGO® Ideas 21351 Predvianočná nočná mora Tima Burtona od Disney bol v Amerike dlho očakávaný set a preto sa asi bude predávať dobre. U nás ale tento film nie je až tak známy a obľúbený. A už vôbec nemôžme hovoriť o jeho kultovosti na Slovensku. Aj napriek tomu si určite nájde svojich fanúšikov.


Nezabudnite na aktuálne ponuky na oficiálnej LEGO® stránke. LEGO® 40688 Víťazný pohár je dostupný v termíne od 8. do 16. augusta 2024 alebo do vyčerpania zásob pri kúpe tovaru v hodnote aspoň 85€. Okrem toho máte možnosť získať dvojnásobok bodov Insiders pri nákupe setov z témy LEGO® Dreamzzz. Všetky LEGO® Dreamzzz sety kúpené v termíne od 10. do 16. augusta 2024 dostanú dvojnásobnú porciu Insiders bodov, taktiež aj šesť vybraných stavebníc z rôznych LEGO® tém.

Ak chcete vedieť, ktoré nové stavebnice vyšli a vychádzajú v roku 2024, ich kompletný zoznam nájdete na tomto odkaze.

Kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *