Nové LEGO® na motívy slávneho filmu LEGO® Ideas 21350 Čeľuste!

Spološnosť LEGO® predstavila v poradí 58-mu LEGO® Ideas stavebnicu s názvom LEGO® Ideas 21350 Čeľuste. Stavebnica prichádza ako pocta slávnemu filmovému počinu Stevena Spielberga. Dostupná bude od 3. augusta 2024 pre členom LEGO® Insiders (registrácia je zdarma) a od 6. augusta pre všetkých za cenu 149,99€. V krabici nájdeme spolu 1497 dielikov a tri minifigúrky.

LEGO Ideas 21350 Čeľuste
LEGO® Ideas 21350 Čeľuste

Ako každý fanúšik vie, séria LEGO® Ideas vychádza z návrhov fanúšikov. Konkrétne tento set bol inšpirovaný prvotným návrhom od dizajnéra menom Jonny Campbell. Samozrejme, že LEGO® dizajnéri jeho návrh zobrali a pretvorili podľa seba. Množstvo detialov ale vychádza z originálneho návrhu. Ostali tu loď Orca ako aj samotný žralok a na podstavci vidíme aj známy výrok z filmu „Budeš potrebovať väčšsiu loď“. Môžme si ale porovnať, ako veľmi sa zmenil konečný produkt oproti jeho návrhu. Obrázok na ľavo je od Jonnyho a napravo už novinka LEGO® Ideas 21350 Čeľuste.

Stavebnica bola vytvorená v štýle dioramy, kde si môžeme žraloka vystaviť ako vyskakuje z oceánu a chce sa zahryznúť do lode, ale vieme ho vystaviť aj na samostatnom stojane. Kompletný poskladaný model si viete vystaviť ak máte na polici miesto 59 cm na šírku a 35 cm na výšku.

LEGO Ideas 21350 Čeľuste
LEGO® Ideas 21350 Čeľuste

Spoločnosť LEGO® má dlhoročné skúseností s dizajnovaním lodí a preto nie je prekvapením že loď Orca je naozaj detialne vypracovaná. Vo vnútri nájdeme prepracovanú kabínu, strecha lode je navyše odnímateľná pre jednoduchší prístup do kabíny. Z vonku určite zaujme vysúvateľné rameno a vysoký sťažeň aj s lanami. Na lodi nájdeme aj množstvo doplnkov ako revolver, rybársku udicu, kompas, harpúnu alebo žlté barely.

LEGO Ideas 21350 Čeľuste
LEGO® Ideas 21350 Čeľuste

Minifigúrky

Samozrejme v krabici nemôžu chýbať minifigúrky. V tomto sete dostaneme tri a to náčelníka Martina Brodyho, ktorý zastáva funkciu Policajného náčelníka ostrova Amity Island. Okrem neho je tu aj morský biológ Matt Hooper a lovec žralokov Sam Quint. Posledný do partie, aj keď nie je minifigúrka, je žralok s prezvykou Bruce.

LEGO Ideas 21350 Čeľuste
LEGO® Ideas 21350 Čeľuste

Žralok Bruce
Žralok Bruce

Žralok sa podľa mňa vydaril výborne a vidíme množstvo detailov a ako si dali LEGO® dizajnéri záležať pri jeho tvorbe. Na čeľusť dokonca použili niekoľko farebných kombinácií kociek, sú tu zlovestné biele zuby, ružový jazyk ale aj červené vnútro úst.

LEGO Ideas 21350 Čeľuste
LEGO® Ideas 21350 Čeľuste

LEGO® Ideas 21350 Čeľuste nájdete v oficiálnom LEGO® obchode, kde si ho môžete kúpiť od 3. augusta (ak ste členom programu Insiders). Všetci ostatní sa k nemu dostanú od 6. augusta 2024. Oficiálna predajná cena bola v Európe stanovená na 149,99€.

Podrobnosti

  • Číslo setu: 21350
  • Vek: 18+
  • Počet dielikov: 1497
  • Počet minifigúrok: 3
  • Dátum vydania: 3. august 2024 pre LEGO Insiders, 6. august 2024 pre všetkých
  • Oficiálna predajná cena: 149,99€


Nezabudnite, že do 7.7.2024 stále môžete získať darček k nákupu v podobe stavebnice LEGO® 40689 Oslavy s ohňostrojom pri nákupe stavebníc a iného tovaru v hodnote aspoň 85€. Viac informácií o tomto darčeku nájdete tu.

Ak chcete vedieť, ktoré nové stavebnice vyšli a vychádzajú v roku 2024, ich kompletný zoznam nájdete na tomto odkaze.

Kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *