LEGO® odhalilo očakávaný set Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur!

Tak ako som avizoval vo včerajšom článku, dnes LEGO® oficiálne predstavilo jednu z najočakávanejších stavebníc tohto roka LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur. Ak niekto nevie, čo od tohto modelu očakávať, jedná sa o Sauronov mordorský hrad s vežou a ohnivým okom.

LEGO Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur
LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur

Po úspechu minuloročnej stavebnice LEGO® Icons 10316 Pán Prsteňov – Vododol sa jedná už o druhý set Pán prsteňov zo série LEGO® Icons. LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur prináša Sauronov hrad prvý krát do sveta LEGO® kociek. Som rád, že sa tiež dočkáme prvej mnifigúrky Saurona.

LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur

Stavebnica príde do predaja už 1. júna 2024 pre členov programu Insiders a 4. júna pre všetkých. Oficiálna predajná cena bola stanovená na 459,99€. Ak si tento set kúpite v termíne od 1. do 7. júna, dostanete navyše špeciálny darček k nákupu LEGO® Icons 40693 Pán prsteňov Fell beast. Moc by som s nákupom neotáľal pretože tento darček bude podľa mňa vyčerpaný v priebehu dní ak nie hodín.

LEGO Icons 40693 Pán prsteňov Fell beast
LEGO® Icons 40693 Pán prsteňov Fell beast

Samotné rozmery Barad-duru sú úctihodné. Na výšku meria 83 cm, na šírku 45 cm a do hĺbky má 30 cm. Jedná sa teda o celkom rozmerný model. Ak ho porovnáme so starším setom LEGO® Orthanc, ten mal na výšku o 10 cm menej. Ak by Vám ale náhodou 83 cm bolo málo, vždy si vežu viete upraviť a natiahnuť použitím ďalších LEGO® kociek.

LEGO Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur
LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur

Minifigúrky

LEGO Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur
LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur minifigúrky

V krabici nájdeme spolu 10 exkluzívnych minifigúrok. Predpokladám, že samotné minifigúrky budú mať na sekundárnom trhu hodnotu 200-300€. Zľava vidíme na obrázku Glocha ktorý dostal nové telo, Froda Bublíka, Sama Mukra, Orkského kováča, Ústa Saurona, Sauron, traja orkovia a Ork Gothmog. Na nových minifigúrkach si očividne dali dizajnéri záležať. Samozrejme, hviezdami sú samotný Sauron a Ústa Saurona. Poteší aj vynovená minifigúrka Glocha.

LEGO Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur minifigúrky
LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur minifigúrky
Sauronova hlava pod prilbou
Sauronova hlava pod prilbou

Hrad a jeho interiér

Na vrchu hradu sa samozrejme nachádza veža, z ktorej sa pozerá Sauronove ohnivé oko a hľadá svoj stratený prsteň moci. Efekt ohnivého oka docielili použitím červenej svietiacej kocky, ktorá osvetľuje oko na vrchnej časti veže. Oko môžeme dokonca aj otáčať do rôznych smerov a tým docieliť efekt hľadajúceho oka.

LEGO Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur svietiaca červená kocka
LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur svietiaca červená kocka

Okrem veže obsahuje model aj plne zariadený interiér, ktorý pozostáva z viacerých poschodí. Nájdeme tu aj podzemnú kobku alebo temnicu, zbrojnicu, kuchyňu s jedálňou ale aj trónnu sieň alebo knihovňu. V samotnej veži sa tiež nachádzajú dve miestnosti s rebríkom. Okrem toho v interiéri môžeme vidieť ďalšie detaily a Easter eggy.

Keďže v sete nájdeme aj Froda so Samom a Glochom, ktorí do hradu v podstate nevstúpili, dizajnéri ich zakomponovali do exteriéru ako prechádzajú okolo v prestrojení za orkov a mieria k Hore osudu ktorej kúsok je tiež prítomný v krabici.

Podrobnosti

  • Číslo setu: 10333
  • Vek: 18+
  • Počet dielikov: 5471
  • Počet minifigúrok: 10
  • Dátum vydania: 1. jún 2024 pre členov Insiders (4. jún pre všetkých)
  • Oficiálna predajná cena: 459,99€

Dva LEGO Icons Pán prsteňov sety vystavené vedľa seba
Dva LEGO® Icons Pán prsteňov sety vystavené vedľa seba

LEGO® Icons 10333 Pán prsteňov Barad-dur príde do oficiálneho LEGO® obchodu už 1. júna pre členov programu LEGO® Insiders a od 4. júna pre všetkých za cenu 459,99€. Navyše, ak si set objednáte z oficiálnej LEGO® stránky v termíne od 1. do 7. júna, máte možnosť získať exkluzívny darček k nákupu v podobe modelu LEGO® Icons 40693 Pán prsteňov Fell beast. Ako bonus je tu aj exkluzívna minifigúrka Nazgúla.



Ak chcete vedieť, ktoré nové stavebnice vyšli a vychádzajú v roku 2024, ich kompletný zoznam nájdete na tomto odkaze.

Kúpou LEGO® setov cez affiliate linky v článku podporíte stránku olegu.sk malou sumou, ktorú použijeme na financovanie hostingu a iných výdavkov spojených s prevádzkou stránky.

Dúfam že sa Vám článok páčil. Ďalšie recenzie skvelých LEGO® setov nájdete v našej databáze recenzii. Pravidelne zverejňujeme aj všetky novinky zo sveta LEGO®.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *